Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 14, 2024

Papaya pracuje nad trzecim dokumentem o polskim piłkarzu dla Prime - tym razem o Wojciechu Szczęsnym

(fot. Wikipedia)

Papaya Films poinformowała, że pracuje nad kolejnym filmem dokumentalnym o polskim piłkarzu. Tym razem produkcja opowie historię Wojciecha Szczęsnego, reprezentanta Polski i bramkarza Juventusu Turyn.

Podobnie jak poprzednie sportowe produkcje film trafi na platformę Prime Video. Wcześniej Papaya była odpowiedzialna za stworzenie dokumentów o Robercie Lewandowskim ("Lewandowski. Nieznany") oraz Jakubie Błaszczykowskim ("Kuba"), które zadebiutowały odpowiednio w 2023 i 2024 roku.

Jak poinformowała Papaya, ekipa studia towarzyszy Szczęsnemu w najważniejszych momentach życia zawodowego i prywatnego. "Dzięki temu film przedstawi nie tylko samego Wojtka, ale też jego żonę Marinę Łuczenko-Szczęsną i ich syna Liama".

Dokument ma być opowieścią o "niezwykłym talencie i ulubieńcu kibiców, którego droga nie zawsze była pasmem sukcesów – zarówno na boisku, jak i poza nim".

(KAP, 14.06.2024)