Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 14, 2024

Canal+ z wyłącznymi prawami do Copa America w Afryce

Copa America, czyli piłkarskie mistrzostwa Ameryki Płd. zostaną rozszerzone na dwa kontynenty i potrwają od 21 czerwca do 15 lipca

Canal+ ogłosił nabycie wyłącznych praw do transmisji w języku francuskim na terenach Afryki Subsaharyjskiej tegorocznego turnieju piłkarskiego Copa America.

48. edycja imprezy odbędzie się od 21 czerwca do 15 lipca w Stanach Zjednoczonych. Zgromadzi jak zawsze dziesięć drużyn z Ameryki Południowej oraz, po raz pierwszy, sześć drużyn z Ameryki Północnej, Ameryki Środkowej i Karaibów.

W sumie o tytuł najlepszego zespołu obu Ameryk walczyć będzie 16 drużyn, w tym Argentyna, Brazylia, Urugwaj, USA czy Kanada.

Wszystkie mecze będą emitowane na żywo i w jakości HD na kanałach Canal+ Sport 1 i Canal+ Sport 2 oraz w aplikacji Canal+.

(MAC, 14.06.2024)