Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 13, 2024

TVP Polonia z nowym programem publicystycznym "Studio w kontakcie"

W każdą środę o godz. 22.15 w studiu w Warszawie wicedyrektor biura programowego TVP Marek Zając lub Paulina Drażba wraz z ekspertami będą poszukiwali najlepszego rozwiązania problemu (fot. materiały prasowe)

Od środy 12 czerwca TVP Polonia rozpoczęła emisję nowego programu publicystycznego "Studio w kontakcie", w którym każdy może zabrać głos - niezależnie czy mieszka w Polsce, czy poza granicami kraju. Kolejne odcinki w środy o godz. 22.15.

- Chcieliśmy stworzyć program, który realizuje motto towarzyszące TVP Polonia od 31 lat - łączymy Polaków na całym świecie. W "Studiu w kontakcie” będziemy rozmawiali o sprawach dotyczących rodaków mieszkających poza granicami. W programie będziemy rozwiązywali konkretne problemy związane z życiem na obczyźnie, ale także postaramy się w różnych aspektach porównywać, jak jest tutaj i jak jest tam - mówi Grzegorz Jędrasik, p.o. dyrektor TVP Polonia.

W "Studiu w kontakcie" mają być poruszane kwestie związane z podatkami, służbą zdrowia, rozwiązaniach prawnych, kwestiach społecznych i kulturowych. - Będziemy także pokazywali ważne polonijne inicjatywy. Chcemy, żeby było to miejsce spotkań i wymiany doświadczeń - taki "międzykontynentalny salon” - stwierdza Grzegorz Jędrasik.

Dzięki komunikatorom, stronie internetowej i mediom społecznościowym można brać udział w debacie nie tylko podczas transmisji programu. Każdy odcinek ma być poświęcony jednemu tematowi dotyczącemu Polonii. Tematy najbliższych będą dostępne na stronie programu.

W każdą środę o godz. 22.15 w studiu w Warszawie wicedyrektor biura programowego TVP Marek Zając lub Paulina Drażba wraz z ekspertami będą poszukiwali najlepszego rozwiązania problemu, któremu poświęcony zostanie dany odcinek oraz będą odpowiadali na pytania widzów TVP Polonia.

Tematem pierwszego odcinka była pomoc dla Polonii w brazylijskim stanie
Rio Grande do Sul, w maju dotkniętym katastrofalną powodzią, a kilka miesięcy wcześniej zniszczonym przez cyklon.

(MAC, 13.06.2024)