Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 13, 2024

TNT Sports na 10 lat z prawami w USA do transmisji z Roland Garros

W Europie turniej pokazuje Eurosport, także należący do Warner Bros. Discovery (fot. Wikimedia Commons/Ank Kumar)

TNT Sports należące do Warner Bros. Discovery podpisało 10-letnią umowę na transmisje w Stanach Zjednoczonych wielkoszlemowego turnieju tenisowego na paryskich kortach Rolanda Garros.

Umowa z Francuską Federacją Tenisową na kwotę ok. 65 mln dol. dodaje transmisje TNT Sports w jej sieciach, w tym TBS i truTV oraz w serwisie streamingowym Max.

Oświadczenie jest następstwem doniesień sugerujących, że Warner Bros. Discovery może utracić prawa medialne do szeroko oglądanych rozgrywek koszykarskiej NBA.
W maju sieć TNT podpisała pięcioletni kontrakt z należącą do koncernu Disneya telewizją ESPN, dotyczącą transmisji wybranych meczów College Football Playoff.

Warner Bros. Discovery wraz z Disneyem i Fox Corp. tworzy Venu Sports, usługę transmisji strumieniowej wydarzeń sportowych, która zostanie uruchomiona jesienią tego roku.

(MAC, 13.06.2024)