Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: PRASA

Dodano: Czerwiec 13, 2024

Były naczelny "Dziennika Łódzkiego" trafił do miejskiej spółki mieszkaniowej

Piotr Samsik zarządzał 600-osobowym zespołem w Polska Press przez niespełna 10 miesięcy (screen: YouTube/Bez Ściemy)

Piotr Samsik, były redaktor naczelny "Dziennika Łódzkiego" i "Expressu Ilustrowanego", odnalazł się na kolejnym kierowniczym stanowisku. Został prezesem Przedsiębiorstwa Gospodarki Mieszkaniowej w Bełchatowie.

Samsik już wcześniej pracował w Bełchatowie. Tu prowadził swoją internetową telewizję (programy emitowano na YouTube). Był też krótko dyrektorem ds. rozwoju i strategii w PKS Bełchatów i dyrektorem ds. organizacyjnych w miejskim Zakładzie Wodociągów i Kanalizacji WOD.-KAN. Do Polska Press trafił w 2022 roku jako zastępca naczelnego "Dziennika Łódzkiego". W lipcu 2023 został naczelnym obu łódzkich tytułów grupy Polska Press, a także naczelnym Naszego Miasta - sieci 500 serwisów lokalnych. Ze wszystkich funkcji został zwolniony w kwietniu tego roku.

Jak powiedział w rozmowie z portalem Dzień Dobry Bełchatów - te ostatnie doświadczenia i zarządzanie zespołem 600 osób, jak również menedżerskie wykształcenie daje mu legitymację do zarządzania miejską spółką mieszkaniową.

(PAR, 13.06.2024)