Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Czerwiec 13, 2024

Canal+ dostał zgodę KRRiT na pięć nowych kanałów telewizyjnych

Kanały Canal+ Extra mają mieć profil sportowy (fot. materiały prasowe)

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji udzieliła koncesji satelitarnych nowym kanałom telewizyjnym Canal+.

KRRiT podczas środowego posiedzenia podjęła uchwały o przyznaniu koncesji dla czterech stacji Canal+ Extra (Canal+ Extra 1, Canal+ Extra 2, Canal+ Extra 3 i Canal+ Extra 4) i Canal+ 360. Canal+ Extra mają mieć profil sportowy, a Canal+ 360 - uniwersalny.

Z ustaleń "Presserwisu" wynika, że kanały mają rozpocząć nadawanie do września, kiedy ruszy faza ligowa piłkarskiej Ligi Mistrzów. Pod koniec marca Canal+ nabył wyłączne prawa do transmitowania rozgrywek w sezonach 2024/2025, 2025/2026 i 2026/2027.

O tym, że nadawca szykuje nowe stacje, jako pierwsi informowaliśmy pod koniec kwietnia.

Dziś pod marką Canal+ nadają m.in. Canal+ Premium, Canal+ Sport, Canal+ Family, Canal+ Dokument, Canal+ Kuchnia i Canal+ Domo. Ponadto nadają Ale Kino+, Planete+, MiniMini+, TeleToon+ i Novelas+.

(KOZ, 13.06.2024)