Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Czerwiec 11, 2024

Marcin Zasada w "Dzienniku Zachodnim". Polska Press ma nowych naczelnych kolejnych tytułów

Grupa Polska Press prowadziła otwartą rekrutację na redaktorów naczelnych od końca marca (fot: Wikipedia)

Grupa Polska Press podała nazwiska kolejnych redaktorów naczelnych swoich dzienników regionalnych. Obsadzono "Kurier Lubelski", "Gazetę Współczesną" i "Kurier Poranny" w Białymstoku oraz "Dziennik Zachodni" w Katowicach.

Od 1 lipca nowym redaktorem naczelnym serwisu i dziennika "Dziennik Zachodni" będzie Marcin Zasada. Obecnie jest on redaktorem naczelnym regionalnego portalu ŚLĄZAG.pl i prowadzi programy publicystyczne: "Rozmowa dnia" w Radiu Piekary oraz "Protokół rozbieżności" w TVP3 Katowice.

Stanowisko redaktora naczelnego "Gazety Współczesnej" i "Kuriera Porannego" od 12 czerwca przejmuje Tomasz Dworzańczyk, który do tej pory był p.o. redaktora naczelnego. Z Polska Press Grupą związany jest od 2008 roku, gdzie rozpoczynał pracę jako dziennikarz sportowy.

Od 12 czerwca pracę na stanowisku redaktora naczelnego "Kuriera Lubelskiego" rozpocznie Krzysztof Nowacki. Nowy redaktor naczelny od ponad 15 lat związany z Polska Press Grupą i "Kurierem Lubelskim". Karierę rozpoczynał jako współpracownik, następnie był dziennikarzem, kierownikiem działu sportowego oraz wydawcą.

Rekrutacje na pozostałe stanowiska redaktorów naczelnych w Polska Press Grupie są na końcowym etapie i wkrótce zostaną ogłoszone kolejne nominacje.

(PAR, 11.06.2024)