Na Press.pl na bieżąco najważniejsze newsy o mediach i reklamie  |  Z pełnym wydaniem newslettera "Presserwis" wracamy na Państwa skrzynki w poniedziałek  |  Masz już "Presserwis"? To codzienny newsletter, który dostaniesz rano na swoją skrzynkę pocztową  |  Publikujemy tam kilkadziesiąt mniejszych i większych materiałów o mediach i reklamie – newsów, analiz, opinii  |  To tematy, o których potem mówią inni  |  Możesz zamówić "Presserwis" – kliknij tutaj  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Styczeń 30, 2024

Fundacja Avalon ogłasza konkurs dla dziennikarzy piszących o wyzwaniach związanych z niepełnosprawnością

Do wygrania w konkursie trzy nagrody, każda z nich w wysokości 4 tys. zł (screen: Fundacja Avalon)

Fundacja Avalon ogłasza konkurs dziennikarski na materiały o problemach, z jakimi zmagają się osoby z niepełnosprawnościami w życiu codziennym, zawodowym i medialnym. Zgłoszenia do 21 lutego.

Konkurs skierowany jest do dziennikarzy prasowych, internetowych, radiowych i telewizyjnych pracujących w redakcjach mediów ogólnopolskich, regionalnych i lokalnych działających na terytorium Polski oraz do osób współpracujących z tymi redakcjami.

Czytaj też: Widownia wejść z 32. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dochodziła do 1,13 mln widzów

W ramach konkursu fundacja zachęca do tworzenia materiałów nawiązujących do idei kampanii „Teraz mnie widzisz?” – zwraca ona uwagę na problem niezauważalności osób z niepełnosprawnościami w życiu codziennym, zawodowym czy medialnym. Do konkursu można zgłosić materiały dziennikarskie, które zostały opublikowane w czasie trwania kampanii „Teraz mnie widzisz?” w kategoriach: Pióro (tekst), Mikrofon (audio), Ekran (wideo). Do wygrania trzy nagrody, każda z nich w wysokości 4 tys. zł.

„Poprzez udział w konkursie zachęcamy do wsparcia działań prowadzonych przez Fundację Avalon oraz promowania idei inkluzywnego, swobodnego społeczeństwa, w którym zauważony powinien być każdy i gdzie każdy może realizować swoje ambicje i plany na równych zasadach” – mówi Helena Szczuka, Kierowniczka Działu Komunikacji i Promocji Fundacji Avalon.

Zgłoszenia do konkursu wraz z materiałem dziennikarskim należy przesłać do 21 lutego poprzez formularz dostępny na stronie kampanii.

Czytaj też: Najlepsi dziennikarze medyczni nagrodzeni przez Stowarzyszenie Dziennikarze dla Zdrowia

(MZD, 30.01.2024)