Grupa Empik zwiększyła przychody  |  Agencja UM wygrała przetarg  |  Grupa Zbigniewa Benbenka poprawiła wynik  |  Emitel chce zarezerwować częstotliwości  |  Oglądalność "Sekretów rodziny" w Polsacie  |  Eska TV ma nowego prezentera  |  Polsat Box i Netia włączą kanały  |  Właściciel platformy telewizyjnej Avios  |  Każdy tytuł z segmentu prasy telewizyjnej stracił  |  Felietonista katowickiego "Sportu"  |  Operator Patronite z coraz wyższymi przychodami  |  Mazowsze chce promować  |  Świętokrzyskie szuka agencji  |  Partners of Promotion pomoże wejść marce do Polski  |  Carat przejmuje wart 120 mln dol. budżet Pernod Ricard  |  Dziennikarka skazana zaocznie przez rosyjski sąd na osiem lat więzienia  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 35 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Grudzień 21, 2023

Sławomir Zieliński dyrektorem biura programowego TVP. Wrócił do telewizji po siedmiu latach

Sławomir Zieliński przez wiele lat pracował w TVP, był tak dyrektorem TVS i wiceszefem radiowej Trójki (screen YouTube.com/TVS Rozrywka)

Do Telewizji Polskiej wrócił Sławomir Zieliński. Z informacji "Presserwisu" wynika, że ponownie został dyrektorem biura programowego spółki.

Na stanowisku dyrektora biura programowego Sławomir Zieliński zastąpił Anetę Woźniak, która żegna się z TVP.

Sławomir Zieliński z TVP odszedł w połowie 2016 roku. Od kwietnia 2013 roku do połowy lutego 2016 roku kierował biurem programowym (wcześniej biuro koordynacji programowej). Został odwołany przez Jacka Kurskiego. Zastąpiła go wówczas Joanna Kurska (wtedy Klimek), która później została żoną Kurskiego.

W latach 2011-2013 Sławomir Zieliński zajmował stanowisko wicedyrektora TVP Polonia. W latach 2007-2009 był dyrektorem programowym śląskiego kanału TVS. W latach 1998-2004 był dyrektorem TVP 1, a potem znalazł się w TVP 3 (poprzednik TVP Info), m.in. jako kierownik redakcji filmowej. W latach 1980-1989 pracował w Polskim Radiu, w tym przez siedem lat jako zastępca dyrektora Programu III. Prowadził programy radiowe i telewizyjne: "Radiokurier", "Zapraszamy do Trójki", "Teleexpress" i "Panoramę".

Do zakresu działania biura programowego TVP należy zarządzanie ofertą programową programów: TVP 1, TVP 2, TVP Rozrywka i TVP Seriale, koordynacja programowa wszystkich programów w TVP, a także prowadzenie działalności marketingowej i promocyjnej w zakresie oferty programowej.

Od środy 20 grudnia prezesem TVP jest Tomasz Sygut.

(KOZ, 21.12.2023)