O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Wrzesień 21, 2023

Bauer i Netrisk połączą swoje porównywarki internetowe w Europie Środkowo-Wschodniej

Jak podano w komunikacie, fuzja stworzy porównywarkę internetową o znaczącej skali w Europie (screen: Rankomat.pl)

Grupa Bauer Media i Netrisk Group zawarły porozumienie o połączeniu swoich porównywarek internetowych w sześciu krajach Europy Środkowo-Wschodniej.

Dzięki temu partnerstwu porównywarki internetowe Bauera: Rankomat.pl (Polska), Epojisteni.cz i Srovnejto.cz (Czechy) oraz Superpoistenie.sk (Słowacja) dołączą do portfolio Grupy Netrisk, które obejmuje Netrisk.hu i Biztositas.hu (Węgry), Durchblicker.at (Austria), Klik.cz i Porovnej24.cz (Czechy), Netfinancie.sk (Słowacja) i Edrauda.lt (Litwa).

Jak podano w komunikacie, fuzja stworzy porównywarkę internetową o znaczącej skali w Europie, przynosząc dodatkowe oszczędności czasu i pieniędzy konsumentom w regionie Europy Środkowo-Wschodniej, którzy korzystają z takich usług.

Grupa Bauer Media stanie się partnerem strategicznym z mniejszościowym udziałowcem w całym biznesie. TA Associates, obecny większościowy inwestor Netrisk, pozostanie nim także w połączonej firmie, podczas gdy MCI Capital zachowa mniejszościowy pakiet udziałów.

"Transakcja ta pozwoli Grupie Bauer Media wzmocnić swoją pozycję na europejskim rynku porównywarek internetowych z innymi swoimi markami działającymi również w Hiszpanii, Szwecji, Norwegii i Finlandii" - czytamy w komunikacie.

Transakcja zostanie sfinalizowana po spełnieniu stosownych wymogów prawnych. Warunki finansowe transakcji nie zostały ujawnione.

(KOZ, 21.09.2023)