O odejściu Pacewicza ze stanowiska naczelnego OKO.press  |  Izba Wydawców Prasy z apelem do marszałka Hołowni  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Cięcia w ośrodku produkcji telewizyjnej TVP  |  Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Orlen nadal nie wybrał  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  EFJ apeluje o nałożenie kar na Słowację  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Wrzesień 01, 2023

Sekielscy od 4 września uruchomią codzienne "Studio wyborcze”. Ciekawi prowadzący

"Studio wyborcze” ma nadawać do zakończenia wyborów parlamentarnych (fot. materiały prasowe)

Od 4 września na kanale Sekielski Brothers Studio w serwisie YouTube pojawi się program "Studio wyborcze". Codziennie od poniedziałku do piątku o godz. 21 ma być tam nadawany program na żywo. Prowadzący zaproszą do rozmowy polityków, ekspertów i komentatorów. Liczą też na interakcję i pytania od widzów.

- "Studio wyborcze" wystartuje 4 września i będzie nadawać do wyborów. Zwieńczeniem całego cyklu ma być "Wieczór wyborczy". 15 października przygotujemy kilkugodzinny program na żywo - zapowiada Marek Sekielski z Sekielski Brothers Studio. - Nie zamierzamy konkurować z telewizyjnymi programami przedwyborczymi, ale to nie będzie kolejny, klasyczny program publicystyczny, jakie znamy z telewizji. Stawiamy na bezkompromisowość i zadawanie politykom ostrych pytań - tłumaczy.

Gospodarzami programu będą dziennikarze i komentatorzy. Jednym z nich ma być Tomasz Sekielski, redaktor naczelny "Newsweek Polska”, twórca Sekielski Brothers Studio, autor głośnych filmów dokumentalnych.

Program poprowadzi też Beata Grabarczyk, związana z mediami od ponad 30 lat. Pracowała m.in. w "Wydarzeniach" Polsatu, Polskim Radiu, Radiu Zet i RMF FM. Współpracuje z Radiem Nowy Świat.

Wśród prowadzących znajdzie się Karolina Opolska, zastępczyni kierownika katedry dziennikarstwa i nowych Mediów w Collegium Civitas. Wcześniej pracowała w Onecie i Tok FM. Obecnie podcasterka związana z Sekielski Brothers Studio i NaTemat.pl.

W "Studiu wyborczym" będzie można zobaczyć również Jakuba Bierzyńskiego, prezesa domu mediowego OMD, a także jednego z założycieli SMG/KRC Poland (dziś Kantar Millward Brown), największej w Polsce agencji badań rynkowych. Bierzyński to też socjolog, przedsiębiorca, inwestor i publicysta.

Projekt Sekielski Brothers Studio został uruchomiony przez Tomasza i Marka Sekielskich w styczniu 2021 roku.

(MAK, 01.09.2023)