Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Sierpień 26, 2023

TVN przenosi "Lego Masters" z piątkowych wieczorów na sobotnie popołudnia

Uczestnicy programu rywalizują w budowaniu konstrukcji z klocków (fot. materiały prasowe)

TVN zmieni pasmo emisji programu "Lego Masters". Zamiast w piątkowe wieczory będzie pokazywany w sobotnie popołudnia.

Premierowe odcinki będą nadawane od 21 października w soboty o 17.25. O nowym paśmie programu poinformowano w "Dzień dobry wakacje".

Czytaj też: TVN wydłuża "Dzień dobry TVN". Początek programu śniadaniowego o 7.45

Biuro prasowe TVN Warner Bros. Discovery nie odpowiedziało na pytanie o powody zmiany pory i dnia emisji programu.

Według Nielsen Media trzecia edycja "Lego Masters" przyciągała do TVN jesienią 2022 średnio 671 tys. widzów. Z kolei drugi sezon, emitowany jesienią 2021, oglądało średnio 827 tys. osób, a pierwszy, jesienią 2020 – 1,17 mln. Pierwszą serię nadawano w sobotnie wieczory, a kolejne – w piątkowe.

W czwartej edycji jurorami będą wokalista Wojciech Łozowski (zastąpi w tej roli muzyka Czesława Mozila) oraz projektantka graficzna i ilustratorka Pola Lisowicz.

Uczestnicy programu rywalizują w budowaniu konstrukcji z klocków. Główną nagrodą jest tytuł mistrza Lego, 100 tys. zł oraz zestawy klocków o wartości 10 tys. zł.

Czytaj też: TVN zmienia skład jury "Mam talent". Wieniawa i Prokop za Foremniak i Klimenta

(MNIE, 26.08.2023)