Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: PRASA

Dodano: Maj 25, 2023

Nie żyje Krzysztof Gieszczyk – dziennikarz sportowy WP. Miał 47 lat

Krzysztof Gieszczyk miał 47 lat (fot. archiwum)

Nie żyje Krzysztof Gieszczyk, dziennikarz sportowy Wirtualnej Polski i WP Sportowe Fakty. O jego śmierci poinformowała redakcja.

Krzysztof Gieszczyk zmarł w wieku 47 lat po wielomiesięcznej walce z nowotworem. Swoje pierwsze zawodowe kroki stawiał w katowickim "Sporcie". W 2008 roku zaczął publikować na stronach WP. Zajmował się przede wszystkim koszykówką.

"To bardzo smutny dzień. Żegnaj, Krzysztof. Łączymy się w bólu z pogrążoną w smutku rodziną" – napisał na Twitterze Paweł Kapusta, redaktor naczelny WP.

(PAR, 25.05.2023)