Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: RADIO

Dodano: Marzec 30, 2023

Radio Nowy Świat w sobotę cztery audycje nada z Gdańska

Sobotni dzień w Gdańsku rozpocznie się "Koncertem życzeń" (fot. materiały prasowe)

W sobotę 1 kwietnia Radio Nowy Świat nadawać będzie z Montowni - historycznego, zrewitalizowanego budynku w centrum Gdańska. Powstaną w nim cztery audycje rozgłośnie.

Sobotni dzień w Gdańsku rozpocznie się "Koncertem życzeń" (10-12), który poprowadzą Marcelina Słomian i Wojciech Malajkat. Tym razem składanie życzeń prowadzący przekażą patronom i słuchaczom zgromadzonym w Montowni.

Po zakończeniu "Koncertu życzeń" Radio Nowy Świat zaprosi na audycję specjalną Michała Nogasia (12-13). Nogaś rozmawiać będzie m.in. z Łukaszem Rayssem, głównym architektem Montowni.

Z Montowni o 19 Mateusz Andruszkiewicz i Marcin Mann poprowadzą audycję "Szczyt wszystkiego, czyli każda lista świata", zaś o 20 Michał Porycki będzie gospodarzem "Tip Top Listy Radia Nowy Świat" z udziałem słuchaczy.

Na początku 2023 roku Radio Nowy Świat przekroczyło kwotę miesięcznych wpłat na Patronite na poziomie 700 tys. zł. To oznacza, że stacja osiągnęła kolejny cel i rozpoczęła nadawanie specjalnych audycji wyjazdowych. Pierwsza taka audycja odbyła się we Wrocławiu w styczniu, gdzie Michał Nogaś zaprosił na spotkanie z Olgą Tokarczuk.

(KOZ, 30.03.2023)