Sejm odrzuca postulaty twórców  |  Spada zaufanie do mediów w Polsce  |  Co-CEO w firmie Better  |  Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Marzec 29, 2023

W TVP mecz Polaków z Czechami oglądało 4,62 mln widzów, a z Albanią - 5,55 mln

Z Czechami biało-czerwoni zagrali w piątek o 20.45 (fot. Pixabay.com)

Spotkanie Czechy - Polska w ramach eliminacji do piłkarskiego Euro 2024 przyciągnęło do TVP średnio 4,62 mln widzów, a Polska - Albania - 5,55 mln.

Z Czechami biało-czerwoni zagrali w piątek o 20.45. Przegraną Polaków w TVP 1 oglądało 3,42 mln widzów, a w TVP Sport - 1,19 mln. Obie anteny, transmitując spotkanie, zdobyły łącznie 35,75 proc. udziału w rynku w grupie ogólnej i 39,53 proc. w grupie komercyjnej 16-49.

Czytaj też: Portal i.pl po pół roku ma prawie 7 mln użytkowników. Analiza ruchu studzi optymizm

Z kolei spotkania Polska - Albania rozegrane zostało o tej samej porze w poniedziałek. Zwycięstwo polskich piłkarzy w TVP 1 śledziło 4,32 mln widzów, a w TVP Sport - 1,23 mln. TVP 1 i TVP Sport, pokazując mecz, uzyskały razem 41,1 proc. udziału w grupie ogólnej i 45,35 proc. w 16-49.

Oba mecze oglądać można było również w Polsat Sport Premium 1, ale kanał nie jest objęty monitoringiem Nielsena.

Dane: Nielsen Media.

(KOZ, 29.03.2023)