Sejm odrzuca postulaty twórców  |  Spada zaufanie do mediów w Polsce  |  Co-CEO w firmie Better  |  Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Marzec 08, 2023

Dotychczasowy koordynator redakcji "Raportu" w Polsat News wydawcą "Wydarzeń 12.50" i prowadzącym w Wydarzeniach 24

Michał Adamczyk nie prowadzi "Raportu dnia", który zajął miejsce "Raportu" (screen: Polsatnews.pl)

Michał Adamczyk, który dotychczas koordynował prace redakcji magazynu reporterskiego "Raport" w Polsat News oraz był jego gospodarzem, zaczął wydawać nadawane w kanałach Polsatu "Wydarzenia 12.50" oraz prowadzić przegląd social mediów w Wydarzeniach 24.

Jak informowaliśmy, w połowie lutego miejsce magazynu "Raport" zajął "Raport dnia". Nowy program ma szerszą formułę od poprzednika. Poza materiałami reporterskimi pojawiają się w nim też bieżące informacje. "Raportu dnia" nie prowadzi Michał Adamczyk, który był głównym prowadzącym "Raportu". Nie jest też wymieniany w napisach końcowych jako koordynator redakcji. Prowadzącymi "Raport dnia" są z kolei Marta Budzyńska i Monika Gawrońska.

Mimo to Dorota Gawryluk, szefowa pionu informacji i publicystyki Telewizji Polsat, zapewnia że w przypadku Adamczyka nic się nie zmieniło. - Michał Adamczyk był i jest wydawcą - mówi nam Gawryluk.

Czytaj też: Danka Woźnicka rozstała się z Radiem Zet. Pracowała w stacji 27 lat

Gdy jednak podkreślamy, że funkcją koordynatora Michał Adamczyk był podpisywany choćby w napisach końcowych "Raportu", Gawryluk dodaje, że koordynator to pewnie wewnętrzna funkcja w redakcji. - Michał Adamczyk od dawna wydaje różne programy, również "Raport". W weekend weszły "Wydarzenia 12.50", pomaga w nich, w "Raporcie" też. Nie ma ekskluzywnych funkcji, są one tylko w głównych "Wydarzeniach". Reszta osób podlega rotacji, jak w każdej redakcji - zapewnia Gawryluk.

O tym, że Adamczyk zaczął pracować w Wydarzeniach 24, jako pierwszy poinformował serwis Tvpolsat.info.

(MNIE, 08.03.2023)