Szefowa redakcji publicystyki Radia 357  |  Stowarzyszenie Komunikacji Marketingowej SAR poszukuje dyrektora  |  Dokument "Król Zanzibaru" w Playerze  |  Muzycy w programie Spotify wspierającym wschodzące talenty w Polsce  |  Instytut Książki z nową dyrekcją i planami  |  Pierwsze wydanie specjalne "Świata Wiedzy Extra"  |  Zgłoszenia do nagrody "Ślad" im. bpa Jana Chrapka  |  Do sprzedaży trafił Pomocnik Historyczny "Polityki"  |  Consumer and digital director w Castoramie  |  Spoty dla KPRM  |  Warszawa poszukuje agencji reklamowej  |  Unilever wraca do telewizji z kampanią  |  Warner Bros. Discovery zatrudnia byłego sekretarza prasowego Białego Domu  |  Australijska dziennikarka, która siedziała w więzieniu, nie została dopuszczona przed kamery  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 41 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: RADIO

Dodano: Marzec 08, 2023

Helios Agory zawiesił współpracę z Radiem Szczecin

Helios wstrzymał emisję spotów w Radiu Szczecin (fot. materiały prasowe)

Sieć kin Helios, należąca do Agory, zawiesiła współpracę z publicznym Radiem Szczecin. Powodem jest materiał naczelnego stacji Tomasza Duklanowskiego, skonstruowany w taki sposób, że pozwolił na identyfikację ofiar pedofila. W piątek informowano publicznie, że jedna z tych ofiar - syn posłanki PO Magdaleny Filiks - nie żyje.

- W świetle bieżących wydarzeń informujemy, że współpraca spółki Helios z Radiem Szczecin została zawieszona - mówi "Presserwisowi" Maria Vachev, dyrektorka działu marketingu Helios SA. - Nasze szczecińskie kina nie wyświetlają obecnie żadnych materiałów promujących radio, a aktywności w postaci konkursów oraz emisji spotów reklamowych zostały zdjęte z anteny Radia Szczecin - wyjaśnia Vachev.

Prezes Radia Szczecin Wojciech Włodarski nie chce się odnosić do decyzji Heliosa. - Nie komentujemy w tej chwili żadnych wydarzeń - ucina.

Czytaj też: "Wiadomości" TVP zaatakowały TVN za reportaż o polskim papieżu, a następnie opozycję

Helios ma w Szczecinie dwa kina - Helios CHR Kupiec i Helios Outlet Park.

Szczecińska "Gazeta Wyborcza" napisała, że w poniedziałek odbyło się zebranie redakcji Radia Szczecin, na które "ktoś przyniósł petycję w sprawie odwołania Tomasza Duklanowskiego z funkcji redaktora naczelnego". "Ale zwolennicy jego usunięcia byli w mniejszości i sprawa upadła" - podała "GW".

(KOZ, 08.03.2023)