Polskie Badania Internetu z zyskiem  |  Totalizator Sportowy unieważnia  |  Oglądalność serialu "Pierwsza miłość" w Polsacie  |  TVP przeniosła produkcję "Jednego z dziesięciu"  |  Pilot WP zawiesił emisję  |  Czwarty sezon serialu Canal+ "The Office PL"  |  Red Carpet Media Group rusza z kanałem  |  Justyna Steczkowska jurorką  |  Coca-Cola HBC Polska nowym klientem  |  One House ze stałą obsługą  |  Kierownik ds. public affairs w Play  |  Netflix z reklamami ma w tym roku osiągnąć 950 mln dol. przychodów  |  Zaczynają wpływać oferty kupna Telegraph Media Group  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 34 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: TELEWIZJA

Dodano: Luty 10, 2023

W TVP 3 regionalne serwisy co godzinę, będzie też współpraca z radiową Trójką

Serwisy przygotowywane przez oddziały nadawane będą od 10.30 do 22.30 (fot. Piotr Molęcki/East News)

TVP 3 od marca planuje emitować co godzinę serwisy informacyjne oddziałów terenowych Telewizji Polskiej – dowiedział się "Presserwis". Antena nawiąże również współpracę z Programem III Polskiego Radia.

Z naszych informacji wynika, że serwisy nadawane będą w paśmie rozłącznym co godzinę od 10.30 do 22.30. Przygotowywać je będzie każdy z 16 oddziałów terenowych spółki. Będzie to kolejna zmiana w TVP 3 po wprowadzeniu jesienią 2022 roku bloku "TVP 3 Info", produkowanego przez Telewizyjną Agencję Informacyjną.

Czytaj też: Była dziennikarka PAP Anna Kisicka nieprawomocnie wygrała w sądzie ze swoją dawną redakcją

Kolejną nowością w TVP 3 będzie – jak ustalił "Presserwis" – retransmisja rozmów politycznych z Programu III Polskiego Radia. W ramówce kanału znajdą się nadawany w dni powszednie "Salon polityczny Trójki" oraz sobotnie "Śniadanie w Trójce".

Ponadto do TVP 3 najprawdopodobniej przeniesiony zostanie "Magazyn ekspresu reporterów", od 2019 roku emitowany w TVP 1, a wcześniej – przez 20 lat – w TVP 2.

(KOZ, 10.02.2023)