Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: PUBLIC RELATIONS

Dodano: Wrzesień 23, 2022

mBank zreorganizował dział komunikacji

W zespole komunikacji mBanku nastąpiło kilka zmian

Zespoły biura prasowego i komunikacji wewnętrznej zostały częścią wydziału komunikacji korporacyjnej mBanku.

Kieruje nimi Krzysztof Olszewski, rzecznik prasowy. Zespół znajduje się w obszarze komunikacji i strategii marketingowej mBanku, którym w roli dyrektorki departamentu zarządza Iwona Ryniewicz.

W samym zespole nastąpiło kilka zmian. Kinga Wojciechowska-Rulka, dotychczasowa ekspertka ds. relacji z mediami (w mBanku od 13 lat), dołączyła do zespołu komunikacji wewnętrznej. Wspólnie z Kacprem Chudzikiewiczem, ekspertem ds. komunikacji wewnętrznej, odpowiada za działania komunikacyjne banku i grupy skierowane do pracowników. Kacper Chudzikiewicz pracuje w mBanku od czerwca, wcześniej odpowiadał m.in. za komunikację do pracowników w Alior Banku.

W biurze prasowym w roli specjalisty ds. relacji z mediami pracę rozpoczął Krzysztof Drozd. Do mBanku przeszedł z Telewizji Polsat, gdzie odpowiadał za działania public relations i promocję stacji informacyjnych – Polsatu News i Wydarzeń 24.

Zespół biura prasowego tworzą Emilia Kasperczak, Piotr Rutkowski, Krzysztof Drozd i Krzysztof Olszewski. W zespole komunikacji korporacyjnej mBanku jest też Kamila Borysławska-Świerczek, ekspertka ds. marketingu treści, która odpowiada za treści i produkcje wideo.

(AMS, 23.09.2022)