Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Wrzesień 02, 2022

Disney chce stworzyć pakiet usług w stylu Amazona

Subskrypcja np. Disney+ zaowocuje zniżką wstępu do parku rozrywki (fot. Wikimedia Commons/Banda Marcial)

The Walt Disney Company bada możliwości wprowadzenia programu partnerskiego łączącego subskrypcje serwisów streamingowych ze zniżką na wstęp do parków rozrywki, kurortów czy zakup towarów sygnowanych logo koncernu.

Jak pisze "The Wall Street Journal", program jest na wczesnym etapie. Nie są dostępne żadne szczegóły dotyczące czasu wprowadzenia na rynek ani żadnej opłaty miesięcznej lub rocznej. Roboczo jest nazywany Disney Prime, ale mało prawdopodobne, by nazwa się utrzymała.

Przykładem dla Disneya jest program działający u Amazona, gdzie członkostwo w serwisie Prime Video zostało połączone z zakupem artykułów muzycznych, czasopism czy artykułów spożywczych.

(MAC, 02.09.2022)