Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Sierpień 11, 2022

Adam Zindulski, twórca Balu Poligrafów, odchodzi na emeryturę

Adam Zindulski odszedł z Zinartu po 30 latach (fot. Adam Zindulski/Facebook.com)

Adam Zindulski, dotychczasowy prezes firmy Zinart, zajmującej się zaopatrzeniem w materiały i maszyny poligraficzne, przeszedł na emeryturę. Był inicjatorem Balu Poligrafów, organizował też inne imprezy branżowe.

Jego firma organizowała Turnieje Tenisa Ziemnego Poligrafów, odbywające się w ramach Konferencji Poligraficznych w Krynicy Morskiej.

Czytaj też: Towarzystwo Dziennikarskie chce, by Tomasz Lis przerwał milczenie

Zindulski i jego firma angażowali się również w prace podczas Kongresu Poligrafów Polskich we Wrocławiu w roku 1999 oraz Kongresu Poligrafów odbywającego się w roku 2011 w dwóch miejscach jednocześnie: na zamku w Kliczkowie na Dolnym Śląsku i w Saksonii.

Nowym prezesem Zinartu został Paweł Trzeciak.

(PAR, 11.08.2022)