Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: REKLAMA

Dodano: Lipiec 20, 2022

Marius Costin pokieruje Mokka w regionie CEE

Marius Costin ma współpracować z CEO poszczególnych krajów, w tym z Markiem Biernackim - CEO Mokka w Polsce (fot. materiały prasowe)

Marius Costin objął stanowisko prezesa Mokka na region CEE. Ma być odpowiedzialny za działalność firmy w Polsce, Rumunii i Bułgarii, a także za jej rozwój na kolejnych rynkach.

Marius Costin ma raportować do Irene Shvakman, prezeski Mokka, oraz współpracować z CEO poszczególnych krajów, w tym z Markiem Biernackim - CEO Mokka w Polsce.

Costin ostatnio pełnił funkcję head of EMEA high velocity sales & US global account team w PayU, gdzie odpowiadał za rozwój sprzedaży i portfolio produktowego.

Mokka to marka, pod którą działa w Polsce fintech Revo Technologies, dostawca usług finansowania sprzedaży w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Mokka oferuje programy finansowania zakupów konsumenckich, tj. płatności odroczone (ang. Buy Now Pay Lataer) oraz systemy ratalne. W Europie Środkowo-Wschodniej obsługuje 10 mln klientów, współpracując z 7 tys. sklepów stacjonarnych i internetowych.

(AMS, 20.07.2022)