Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: prasa

Dział: PRASA

Dodano: Czerwiec 03, 2022

"Vogue" łączy treści wydań we Francji, Włoszech i Hiszpanii

Raquel Zimmerman w Saint-Tropez na okładce "Vogue" w wersji francuskiej (fot. Vogue.it)

Condé Nast rozpoczyna współpracę pomiędzy wydaniami magazynu "Vogue" we Francji, Hiszpanii i Włoszech. Każde z trzech wydań numeru czerwcowo-lipcowego będzie zawierać własną okładkę, ale treść będzie częściowo zunifikowana.

Podstawą wszystkich ma być przewodnik po śródziemnomorskich kurortach, galeriach sztuki i restauracjach. Wydawnictwo Condé Nast od ubiegłego roku rozpoczęło politykę centralizacji treści. Szefowie krajowych wydań podlegają bezpośrednio globalnej szefowej ds. treści Annie Wintour oraz Edwardowi Enninfulowi, dyrektorowi redakcyjnemu "Vogue" na Europę.

Czytaj też: Wojciech Grzędziński autorem Zdjęcia roku w Grand Press Photo 2022. Jury: "Zaniemówiliśmy"

"Vogue" to amerykański magazyn o modzie i stylu życia, mający 24 lokalne wersje w różnych krajach.

(MAC, 03.06.2022)