Dział: TELEWIZJA

Dodano: Marzec 28, 2022

W Chorzowie zamordowano dziennikarza współpracującego z TVN

(fot. Pexels.com)

Nie żyje 30-letni mężczyzna, który został wielokrotnie pchnięty nożem w pobliżu stadionu GKS-u Katowice. Zamordowany Paweł K. to dziennikarz współpracujący z Dzień Dobry TVN. Pierwszy napisał o tym serwis wkatowicach.eu.

Do ataku doszło przy stadionie GKS-u Katowicach, gdzie w niedzielę wieczorem Paweł K. umówił się z przyjaciółką. Został tam zaatakowany nożem. Zabójca uciekł. Kobieta, z którą Paweł K. się spotkał, zawiozła go na pogotowie, ale mimo reanimacji nie udało się go uratować.

Jak wynika z ustaleń "Gazety Wyborczej" ofiara to Paweł K., dziennikarz współpracujący z telewizją TVN, który przygotowywał materiały do programu "Dzień Dobry TVN".

Policja poszukuje zabójcy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa w Chorzowie. Śledczy przekazali "Wyborczej", że "wszystko wskazuje na obyczajowy charakter zbrodni".

Prokuratorzy przekazali, że zdarzenie zarejestrowała kamera znajdujaca się na obiekcie GKS-u Katowice. Dlatego znaja przebieg tragedii. Ze względu na panujące ciemności napastnika nie można jednak rozpoznać.

(BAE, 28.03.2022)