Finanse Telewizji Polsat  |  Z TVP do TV Republika. Był pierwszym Polakiem w USA bez wizy w "Wiadomościach"  |  Pięć agencji w przetargu PKO BP  |  Wycena akcji Agory  |  Grupa TVP straciła  |  Naziemna Antena HD zwiększa  |  Finałowy sezon serialu "Szadź"  |  Grupa Gemius  |  Naziemny ViDoc TV chce poszerzyć zasięg  |  Wydawca "Gazety Olsztyńskiej"  |  Drugi sezon "Zatoki szpiegów"  |  "Królowie" w ramówce TVP  |  Grey Group i Artegence z kontraktem  |  Publicis będzie zarządzać  |  Change Serviceplan wprowadza  |  Szef Axel Springer rozmawia na temat podziału firmy  |  Australia pod groźbą kar będzie wymagać aktywnej walki z dezinformacją  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: radio

Dział: RADIO

Dodano: Marzec 10, 2022

Rozgłośnie komercyjnych nadawców z charytatywnymi blokami dla Ukrainy

Spot w bloku charytatywnym kosztuje 20 tys. zł (fot. Pixabay.com)

Rozgłośnie Grupy RMF, Eurozetu, Grupy ZPR Media i Grupy Radiowej Agory w poniedziałek wyemitują dwa charytatywne bloki reklamowe na rzecz pomocy mieszkańcom Ukrainy.

Stacje tych nadawców przekazały na rzecz akcji w sumie 360 sekund czasu reklamowego. Bloki charytatywne wyemitowane zostaną w pasmach 9-10 i 14-15.

Czytaj też: Tok FM mówi po ukraińsku. Specjalne komunikaty stacji

Całkowity przychód ze sprzedaży spotów-cegiełek (każdy kosztuje 20 tys. zł) zostanie przekazany Polskiej Misji Medycznej, która prowadzi zbiórkę środków na pomoc Ukrainie.

(KOZ, 10.03.2022)