Grupa Eurozet z nową dyrektorką  |  Co-CEO w firmie Better  |  Muzyczny talent show w Netflixie  |  Wywiady Piotra Jędrzejka w Meloradiu  |  "Yellowstone" z Costnerem i "Belfer" ze Stuhrem  |  Nowi autorzy dołączają do portalu Holistic News  |  Nagrody im. Samuela Lindego  |  Legia najbardziej medialnym klubem, Lewandowski piłkarzem  |  Sztuczna inteligencja nie budzi zaufania  |  Account director w VerdeAgency  |  Dentsu tworzy centra  |  Zarząd AMS  |  Apple i Meta będą karane za nieprzestrzeganie przepisów UE  |  Proces Evana Gershkovicha przed rosyjskim sądem za zamkniętymi drzwiami  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Dział: INTERNET

Dodano: Luty 07, 2020

Serwis streamingowy Hulu w 2021 roku trafi do Europy

Należący w większości do koncernu Disneya amerykański serwis streamingowy Hulu w przyszłym roku ma trafić do Europy.

Poinformował o tym Bob Iger, szef koncernu Disneya, który jest właścicielem 67 proc. Hulu (resztę ma Comcast). Poza USA firma działa jedynie w Japonii. Priorytetem jest ekspansja nowego serwisu Disney+, ale po zbadaniu rynków taką szansę będzie miało także Hulu.

Działające od 10 lat Hulu ma 30 mln subskrybentów, działający od trzech miesięcy Disney+ już ponad 28 mln. Wiadomo, że 24 marca Disney+ zadebiutuje w ośmiu europejskich krajach. Iger poinformował, że pięć dni później stanie się to także w Indiach.

(MAC, 07.02.2020)