Dział: TELEWIZJA

Dodano: Lipiec 22, 2019

ProSiebenSat.1 inwestuje w węgiel do grilla

Grupa telewizyjna ProSiebenSat.1 została udziałowcem producenta ekologicznego węgla grillowego, firmy Nero.

Niemiecka grupa zainwestowała w grillowy start-up kwotę 1,5 mln euro. Inwestycja jest częściowo realizowana w modelu media-for-equity, co oznacza, że ProSiebenSat.1 udostępnia Nero czas reklamy na swoich antenach.

Niemiecka grupa od kilku lat dokonuje inwestycji dywersyfikujących źródła jej przychodu. Oprócz kanałów telewizyjnych (m.in. ProSieben, Sat.1, Kabel Eins, Sixx, ATV) jest m.in. właścicielem szeregu popularnych serwisów e-commerce, podróżniczych, randkowych i porównywarek cen.

Sprawdź, o czym piszemy
w najnowszym numerze