Magazyn "Kukbuk" wręczył certyfikat "Kukbuk Poleca"
Laureaci nagrody "Kukbuk Poleca" (fot. materiały prasowe)
Dwumiesięcznik kulinarno-kulturalny "Kukbuk" (Kukbuk) wręczył nagrody w pierwszej edycji konkursu "Kukbuk Poleca".
W konkursie nagrodzono lokalnych producentów i rzemieślników, którzy nadesłali łącznie ponad 450 produktów. Jury w składzie Daria Pawlewska, Barbara Starecka, Grzegorz Łapanowski, Robert Trzópek, Marek Cecuła i Przemysław Sendzielski wyłoniło 15 producentów, którym wręczono statuetki złotych jaj i certyfikat "Kukbuk Poleca" (przyznawany będzie cyklicznie na okres jednego roku).
Laureatami pierwszej edycji konkursu zostali: Pstrąg Ojcowski, Kwaśne Drzewo Sauerbaum, Fabryka 111, Winnica Płochockich, Nalewki Staropolskie, Kwaśne Jabłko, Wańczykówka, Olejowy Raj, Miód od Kulmy, I Love Nature, Papierniczeni, Plantule, Sqrdot Design, Kozia Zagroda Cichostów, Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder. Produkty oceniano pod kątem smaku, zapachu, składu, opakowania, wyglądu i jakości (produkty nieprzetworzone, produkty przetworzone, napoje alkoholowe, napoje bezalkoholowe, rzemiosło).
IKO