Polskie Radio połączyło biura  |  Ewa Wituszyńska w MWE Networks i Biznes24  |  Program z Zygmuntem Chajzerem w Super Polsacie  |  Zestawienie kanałów serialowo-filmowych  |  Polska spółka Paramount Global nieznacznie zwiększyła przychody  |  Prezes operatora kablowego Vectra  |  Kanał FAST Red Carpet International TV dostępny za granicą  |  Nowy szef serwisu Benchmark.pl  |  Sprzedaż magazynów podróżniczych Burdy  |  Wyniki Wirtualnej Polski i Agory we wrześniu  |  Peppermint odpowiada  |  Agencja Vision & People ma nowych specjalistów  |  MullenLowe Group partnerem  |  Awanse w Havas PR Warsaw  |  DJ Johnnie Walker po 58 latach pracy odchodzi z BBC Radio 2  |  Szykuje się strajk w Guardian Media Group. Powodem planowana sprzedaż "The Observer"  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś 37 newsów ze świata mediów i reklamy  |

Temat: telewizja

Dział: PERSONALIA

Dodano: Listopad 02, 2016

Wirtualna Polska potwierdza: Maciej Orłoś w zespole telewizji WP

Maciej Orłoś (fot. materiały prasowe)

Wirtualna Polska potwierdziła, że pracę w jej kanale telewizyjnym rozpoczyna Maciej Orłoś, przez 25 lat związany z Telewizją Polską.

O tym, że Orłoś przechodzi do WP, informowaliśmy jako pierwsi 7 września. Dziennikarz w nowej telewizji poprowadzi serwis informacyjny. Jak pisaliśmy, będzie to nowa wersja ”Teleexpressu” i ma być nadawana przed godz. 17. ”Mój program będzie przeglądem najważniejszych informacji - krótko, zwięźle i na temat, często z poczuciem humoru. Jeśli brzmi znajomo, to cóż - ja inaczej nie potrafię” - stwierdził Maciej Orłoś, cytowany w komunikacie prasowym.
Telewizja Wirtualnej Polski rozpocznie nadawanie 2 grudnia br. i będzie dostępna na ósmym multipleksie naziemnej telewizji cyfrowej oraz w ofercie operatorów płatnej telewizji.
Maciej Orłoś przez 25 lat prowadził ”Teleexpress” w TVP 1 - po raz ostatni 31 sierpnia br. Był też gospodarzem m.in. programów "A to Polska właśnie", "300 procent normy", prowadził gale Wiktorów oraz festiwale w Opolu i Sopocie.

(KOZ, 02.11.2016)