Dział: TELEWIZJA

Dodano: Kwiecień 05, 2016

Tomasz Skłodowski ma zostać wicedyrektorem TVP 3

Nowym zastępcą dyrektora Ośrodka Programów Regionalnych (TVP 3) Telewizji Polskiej zostanie Tomasz Skłodowski – dowiedzieliśmy się nieoficjalnie.

To konsekwencja przejęcia obowiązków dyrektora TVP 3 przez Macieja Radkiewicza. Od połowy 2013 roku stanowisko wicedyrektora Ośrodka Programów Regionalnych zajmuje Joanna Warecha – wczoraj była na urlopie i nie chciała rozmawiać z "Presserwisem".
Z naszych informacji wynika, że Tomasz Skłodowski nominację na zastępcę szefa TVP 3 może otrzymać jeszcze w tym tygodniu. Przez ostatnie półtora roku był wydawcą w Agencji Informacyjnej Polska Press. Pracę zawodową zaczynał na początku lat 90. w „Tygodniku Solidarność”, potem był reporterem Radia Wawa, a w 1994 roku po raz pierwszy związał się z Telewizją Polską: m.in. przez dwa lata był dziennikarzem programu „Puls dnia” w TVP 1. Potem pracował m.in. w RTL 7 i „Uwadze!” TVN. Jesienią 2005 roku został rzecznikiem prasowym ówczesnego ministra spraw wewnętrznych i administracji Ludwika Dorna. Drugi raz z TVP związał się w 2008 roku, podejmując pracę w redakcji publicystyki Jedynki.
Tomasz Skłodowski nie chciał wczoraj komentować naszych ustaleń.

(RUT, 05.04.2016)