Dział: TELEWIZJA

Dodano: Wrzesień 29, 2015

TVP 1 zorganizuje debatę ośmiu komitetów wyborczych

Na środę 21 października Program 1 Telewizji Polskiej zaplanował debatę, na którą zaproszono liderów ośmiu zarejestrowanych ogólnopolskich komitetów wyborczych. Debatę poprowadzą Diana Rudnik i Krzysztof Ziemiec.

Program rozpocznie się o godz. 20.25 i potrwa 100 minut. Telewizja publiczna ma obowiązek organizowania debat przedwyborczych, wynikający z kodeksu wyborczego i rozporządzenia Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Ponadto przedstawiciele komitetów wyborczych w dniach 12-15 i 19-22 października będą kolejno gośćmi porannego programu „Polityka przy kawie”, który poprowadzą na zmianę Justyna Dobrosz-Oracz i Małgorzata Serafin.
TVP wspólnie z Polsatem zaproponowały też premier Ewie Kopacz i prezesowi PiS Jarosławowi Kaczyńskiemu udział w debacie 16 października, emitowanej jednocześnie w TVP 1, TVP Info, Polsacie i Polsat News. - Nie otrzymaliśmy dotychczas odpowiedzi w tej sprawie – mówi Joanna Stempień-Rogalińska, p.o. rzecznik prasowy TVP.

(RUT, 29.09.2015)