Dział: TECHNOLOGIE

Dodano: Wrzesień 10, 2015

Apple zaprezentował nowego, większego i szybkiego iPada (wideo)

Phil Schiller prezentujący iPada Pro

W listopadzie w sprzedaży ma się pojawić iPad Pro - tablet firmy Apple o przekątnej ekranu 12,9 cala. Firma twierdzi, że ma być szybszy od większości przenośnych komputerów dostępnych na rynku.

Nowy tablet Apple przedstawiło wczoraj na konferencji w San Francisco. "Jego procesor jest szybszy od tych dostępnych w 80 proc. przenośnych komputerów sprzedanych przez ostatnie 12 miesięcy. Jego karta graficzna jest szybsza od kart dostępnych w 90 proc. przenośnych komputerów" - tłumaczył cytowany przez "Guardiana" Phil Schiller, vicepresident of worldwide marketing w Apple.
iPad Pro będzie miał niecałe 7 mm grubości, cztery głośniki i ekran o rozdzielczości 2732 x 2048 pikseli. Najtańsza wersja ma kosztować 799 dol., a najdroższa - 1079 dol.

(JM, 10.09.2015)