Na Press.pl na bieżąco najważniejsze newsy o mediach i reklamie  |  Z pełnym wydaniem newslettera "Presserwis" wracamy na Państwa skrzynki w poniedziałek  |  Masz już "Presserwis"? To codzienny newsletter, który dostaniesz rano na swoją skrzynkę pocztową  |  Publikujemy tam kilkadziesiąt mniejszych i większych materiałów o mediach i reklamie – newsów, analiz, opinii  |  To tematy, o których potem mówią inni  |  Możesz zamówić "Presserwis" – kliknij tutaj  |

Dział: KOMUNIKATY PRASOWE

Dodano: Maj 27, 2015

„ARCHITEKTURA-murator” z serią dodatków kolekcjonerskich

„ARCHITEKTURA-murator” (ZPR Media SA) przygotowała unikatową serię kolekcjonerskich dodatków dla wielbicieli współczesnej architektury. Od numeru czerwcowego, który ukaże się na rynku już jutro, do miesięcznika dołączane będą makiety najwybitniejszych polskich budowli współczesnych - finalistów prestiżowego konkursu ŻYCIE W ARCHITEKTURZE.

Od 27 maja każdy nabywca czerwcowego numeru „ARCHITEKTURY-murator” będzie mógł stać się posiadaczem miniaturowej Cricoteki – modelu budynku Muzeum Tadeusza Kantora i siedziby Ośrodka Dokumentacji Sztuki Cricoteka. Autorem projektu budynku jest Q2 Konsorcjum (nsMoonStudio i Wizja), makietę zaprojektował Paweł Kurtyka (Wizja). Makieta przeznaczona jest do własnoręcznego wycinania i sklejania.

W kolejnych numerach ukażą się m.in. makiety następujących obiektów: dom jednorodzinny w Lublińcu (Dyrda Fikus Architekci), Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie (Estudio Barozzi Veiga), zespół mieszkaniowy przy alei Wilanowskiej w Warszawie (JEMS Architekci). Wartością każdej z makiet jest fakt, iż projektowane są osobiście przez członków zespołów, które tworzyły rzeczywiste budynki. Prezentowane obiekty to finaliści prestiżowego konkursu ŻYCIE W ARCHITEKTURZE, organizowanego przez miesięcznik „ARCHITEKURA-murator”.

Możliwość kolekcjonowania miniatur budynków to nie tylko wyjątkowa propozycja dla pasjonatów architektury współczesnej, ale także kolejny pomysł redakcji miesięcznika „ARCHITEKTURA-murator” na szeroką promocję najlepszych wzorców architektury powstającej w Polsce.

(27.05.2015)