Na Press.pl na bieżąco najważniejsze newsy o mediach i reklamie  |  Z pełnym wydaniem newslettera "Presserwis" wracamy na Państwa skrzynki w poniedziałek  |  Masz już "Presserwis"? To codzienny newsletter, który dostaniesz rano na swoją skrzynkę pocztową  |  Publikujemy tam kilkadziesiąt mniejszych i większych materiałów o mediach i reklamie – newsów, analiz, opinii  |  To tematy, o których potem mówią inni  |  Możesz zamówić "Presserwis" – kliknij tutaj  |

Dział: KOMUNIKATY PRASOWE

Dodano: Marzec 12, 2015

Agora Custom Publishing przygotowała cyfrowe wydanie magazynu "Nasze Zdrowie Active"

Na początku marca br. ukazało się pierwsze cyfrowe wydanie magazynu "Nasze Zdrowie Active", lifestyle'owo-poradnikowego pisma dedykowanego młodym, aktywnym osobom.

"Nasze Zdrowie Active" przygotowała Agora Custom Publishing, której zespół od dwóch lat tworzy drukowane wydanie "Naszego Zdrowia" dla Przedsiębiorstwa Farmaceutycznego LEK-AM.

W magazynie "Nasze Zdrowie Active" czytelnicy znajdą artykuły i porady ekspertów poświęcone zdrowiu i urodzie - m.in. dowiedzą się, jak dbać o swój organizm poprzez odpowiednią dietę, czym uzupełniać niedobór witamin i mikroelementów, a także jak skutecznie odprężyć się i wyciszyć, by wzmocnić kondycję fizyczną i psychiczną. Dodatkowo młode mamy znajdą w magazynie porady, jak dbać o zdrowie swojego malucha.

W każdym numerze, który ukazywać się będzie na razie dwa razy w roku, pojawią się także: wywiad z gwiazdą z okładki, informacje o tym, co ważne dla zdrowia w danym sezonie, wiadomości o trendach w ekologii, sporcie i medycynie, a także konkursy z nagrodami.

"Nasze Zdrowie Active" dostępne jest na urządzeniach z systemami operacyjnymi iOS i Android. Można je bezpłatnie pobrać w sklepach App Store i Google Play.

Zespół Agora Custom Publishing całościowo opracował projekt wydania - zadbał zarówno o graficzną stronę projektu, przygotował artykuły i wywiady oraz sesje zdjęciowe, jak również opracował cyfrową wersję pisma.

Wydanie zostało przygotowane na zlecenie firmy LEK-AM i jest to pierwszy tego typu magazyn w Polsce stworzony dla firmy farmaceutycznej.

Agora Custom Publishing współpracuje z Przedsiębiorstwem Farmaceutycznym LEK-AM od dwóch lat. Powstająca w ramach tej współpracy publikacja "Nasze Zdrowie” została zauważona przez rynek prasy custom publishing - w 2013 r. pismo znalazło się wśród nominowanych do tytułu Szpalty Roku, a w 2014 r. otrzymało Srebrną Perłę w kategorii najlepsza strategia dystrybucji w międzynarodowym konkursie Pearl Awards.

Agora Custom Publishing tworzy na zlecenie klientów biznesowych wydawnictwa: magazyny, biuletyny i katalogi. Poza materiałami drukowanymi przygotowuje również publikacje w wersji cyfrowej – na tablety i smartfony. Dotychczas Agora Custom Publishing pracowała m.in. dla firm: Douglas Polska, MAKRO Cash & Carry Polska, Optima, Partner XXI, Totalizator Sportowy i Wisan. Za swoje realizacje zespół Agora Custom Publishing otrzymał nagrody i wyróżnienia w konkursie Szpalty Roku i Pearl Awards 2014.

Agata Staniszewska
Rzecznik prasowy Dział komunikacji korporacyjnej