Dział: TECHNOLOGIE

Dodano: Styczeń 15, 2015

Sprzedaż ebooków rośnie - najbardziej tych z sensacją

Firma Virtualo zajmująca się dystrybucją książek elektronicznych oszacowała, że ich sprzedaż w 2014 roku wyniosła w Polsce 40 mln zł netto. W tym roku ma to być już 60 mln zł.

Firma podaje, że pod koniec 2014 roku miała w swojej ofercie ponad 37 tys. książek w wersji elektronicznej oraz ponad 2 tys. audiobooków. W sumie o 19 proc. więcej tytułów niż rok wcześniej.

"WYWIADY PRESS 2014" - po raz pierwszy w formie ebooka

Pierwsze miejsce na liście bestellerów w zestawieniu Virtualo.pl zajął „Gniew” Zygmunta Miłoszewskiego. Na drugim miejscu znalazł się ebook "Sześć lat później" Harlana Cobena, a na trzecim "Czarna lista" Fredericka Forsytha. 18 proc. e-czytelników kupuje kryminały i sensację. (PR)

(15.01.2015)