Dział: RADIO

Dodano: Styczeń 16, 2014

Radio PiN zmienia muzykę, bo chce ją dopasować do tempa życia słuchaczy

Zmiana muzyki w Radiu PiN wynika z chęci dostosowania jej tempa do stylu życia słuchaczy stacji – wyjaśnia ”Presserwisowi” Dariusz Grzywaczewski, prezes rozgłośni.

Jak już pisaliśmy, od kilku tygodni na antenie Radia PiN, rozgłośni znanej z muzyki zbliżonej do jazzu i spokojnych utworów elektronicznych, przybywa popu. W poniedziałek stacja na fan page Radia PiN na Facebooku przyznała się do zmiany muzycznego kierunku. ”Rzeczywistość rynkowa wymusza na nas zmiany, dlatego wprowadziliśmy do bazy nowe utwory. Tworzą one miks z utworami, które znają Państwo m.in. z naszych wydawnictw muzycznych” – czytamy na Facebooku.
– Chcemy, by PiN – otwierając się na bardziej popularną muzykę – zachował swój niepowtarzalny styl, który cechuje dobór oryginalnych kompozycji – mówi Dariusz Grzywaczewski, prezes Radia PiN. – Warto pamiętać o tym, że nie zmieniamy playlisty, a jedynie wzbogacamy ją o nowe pozycje. Głównie po to, żeby dopasować jej tempo do stylu życia naszych słuchaczy – dodaje.
Dariusz Grzywaczewski deklaruje, że z anteny Radia PiN nie zniknie tematyka gospodarcza. – Ale też dużo miejsca poświęcać będziemy sprawom społeczno-politycznym. Zresztą większość tematów, zwłaszcza ważkich, o których warto mówić, ma przecież kilka wymiarów. Na przykład takie tematy jak praca lub bezrobocie mają wymiar gospodarczy, społeczny i polityczny – tłumaczy Grzywaczewski.
Prezes Radia PiN podkreśla, że w stacji cały czas istotną rolę odgrywać ma słowo. – Oczywiście z uwagi na nasze bliskie związki z Polsat News będzie ono miało większy niż dotychczas wymiar informacyjny – zauważa.
Radio PiN już od początku stycznia br. emituje program współtworzony z Polsat News ”Spinacz tygodnia”, który podsumowuje wydarzenia tygodnia. Emitowany jest on zarówno na antenie radiowej, jak i telewizyjnej.

(KOZ, 16.01.2014)