Wydawca "Gazety Finansowej" z mniejszym zyskiem  |  Domino’s Pizza planuje przetarg  |  TVN liderem w grupach komercyjnych  |  Orkiestra Polskiego Radia ma nowego dyrektora  |  "Unboxing – Wielkie Otwarcie" od października w TVN  |  Archiwum Polskiego Radia  |  Grupa Infor rozstała się z dyrektorem  |  "MasterChef" z liczniejszą widownią  |  Archiwum PAP po akcji  |  Talk-show "Mówię Wam" w TVN  |  Arena Media agencją mediową  |  Euvic Media przeprowadzi kampanię  |  EssenceMediacom  |  Orange Polska ruszył z przetargiem  |  "Daily Mail" i "The Sun" zwalniają  |  "The New York Times" po pół wieku znów otwiera redakcję w Wietnamie  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś aż 44 newsy ze świata mediów i reklamy  |  Od początku września w kioskach także nowy numer magazynu "Press"  |  Kliknij tutaj, by zobaczyć zapowiedź nowego numeru. Parafianowicz, sylwetka Piętki, czy Mróz pisze sam? Polecamy!  |

Dział: RADIO

Dodano: Lipiec 09, 2013

Grupa RMF finansuje krakowską Radiofonię

Grupa RMF została wczoraj partnerem strategicznym Fundacji Krakowskiego Radia Akademickiego Żak. Dzięki temu należąca do Fundacji rozgłośnia studencka Radiofonia wznowiła działalność po ponadmiesięcznej przerwie.

Grupa RMF wspomoże Fundację Krakowskiego Radia Akademickiego Żak przy produkcji programu i ma zapewnić finansowanie działalności stacji. "Związek Grupy RMF z tym radiem nie ogranicza się tylko do tego, że wspólnie działamy w Krakowie. Z sentymentem spoglądamy na Radiofonię, bo wielu z nas - pracowników Grupy RMF – związanych było kiedyś z krakowskimi rozgłośniami akademickimi, począwszy od prezesa RMF FM, Tadeusza Sołtysa. Cieszymy się, że udało się nam uratować koncesję Radiofonii i dołożymy starań, aby zachować jej niepowtarzalny profil" – wyjaśnia Andrzej Mielimonka, prezes spółki Multimedia, która należy do Grupy RMF.
Radiofonia przestała nadawać 31 maja br. Wiosną zdecydowali o tym rektorzy wszystkich publicznych szkół wyższych Krakowa, które finansowały rozgłośnię. Powodem były zbyt wysokie koszty jej utrzymania. Rozwiązana została też Fundacja Krakowskiego Radia Akademickiego, która była właścicielem stacji.

MW