Dział: PERSONALIA

Dodano: Październik 26, 2011

Marta Karasińska odeszła z MTV, aby założyć własną firmę

Marta Karasińska, dyrektor trade marketingu w MTV Networks International Emerging Markets, odeszła z koncernu. Od listopada będzie prowadzić własną firmę.

– To była moja decyzja – informuje Marta Karasińska. – Zdecydowałam się na rozpoczęcie własnej działalności. Pracując w MTV i spędzając wiele czasu na lotniskach i w hotelach, zorientowałam się, że rynek obcokrajowców w Polsce znacznie się poszerzył. Dlatego też postanowiłam stworzyć firmę całościowo obsługującą cudzoziemców w naszym kraju – tłumaczy. Firma będzie się nazywać First Class Poland i rozpocznie działalność w listopadzie br.
Karasińska odpowiadała za tworzenie i wdrażanie strategii marketingowych skierowanych do klientów biznesowych MTV Networks w Polsce i na Węgrzech, w Rosji, Izraelu oraz krajach arabskich i afrykańskich, w których koncern jest obecny.
Zanim Karasińska jesienią ub.r. trafiła do MTV, przez 11 lat związana była z Chello Central Europe, ostatnio jako dyrektor marketingu i sprzedaży.
MTV nie podaje, kto będzie nowym dyrektorem trade marketingu.

KOZ