Romaszewska-Guzy zwolniona dyscyplinarnie z TVP. Zarzuty wobec dziennikarki  |  Jacek Kurski stara się o powrót  |  Just po przetargu  |  Nisztor mijał się z prawdą  |  Cennik TVP na kwiecień  |  "Mam talent" z lepszym startem  |  Wicedyrektor Polskiego Radia dla Zagranicy  |  Radio Lublin  |  Gospodarz "Poranka Dwójki"  |  "Taniec z gwiazdami" Polsatu zyskał  |  Wicenaczelny w Dziennik.pl  |  Nowa audycja Polskiego Radia 24  |  Apel o solidarność z mediami publicznymi na Słowacji  |  Nowy klient K+PR  |  Hand Made poprowadzi  |  Brand Kolektyw wygrała  |  Kanada bada TikToka pod kątem bezpieczeństwa  |  Z Meta odchodzi główna psycholożka z powodu nieusuwania z Instagrama samookaleczeń  |  Zapraszamy do newslettera "Presserwis" – dziś aż 52 newsy ze świata mediów i reklamy  |

Aktualny numer:

07-08/2022

Społeczna Odpowiedzialność Biznesu

Spis treści:

Allegro

KLIENCI ALLEGRO KUPILI JUŻ PONAD 330 TYS. CEGIEŁEK NA RZECZ UKRAINY, A NA ALLEGRO CHARYTATYWNI SWOJE ZBIÓRKI ZAŁOŻYŁO PONAD 40 ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH

AMS

AMS TO NIE TYLKO BIZNES, O CZYM ŚWIADCZĄ OD LAT REALIZOWANE PROJEKTY CSR. POMAGANIE JEST WPISANE W DNA AMS. BYŁO WIĘC NATURALNE, ŻE ORGANIZACJA WŁĄCZYŁA SIĘ OD PIERWSZYCH DNI W POMOC UCHODŹCOM Z UKRAINY

Antalis

DZIĘKI GREEN STAR SYSTEMOWI KLIENCI ANTALISA MOGĄ ŚWIADOMIE WYBRAĆ PRODUKTY W NAJWYŻSZYM STOPNIU SPEŁNIAJĄCE KRYTERIA BYCIA EKO

BNP Paribas

BY POMÓC OBYWATELOM UKRAINY, URUCHOMILIŚMY WIELE DOSTĘPNYCH NARZĘDZI

Bank Millennium

W DZIAŁANIACH NA RZECZ OBYWATELI UKRAINY BANK MILLENNIUM WYKORZYSTAŁ WSZYSTKIE DOSTĘPNE NARZĘDZIA

BASF

BASF PRZEKONUJE KOBIETY, BY NIE REZYGNOWAŁY Z ZAWODOWYCH MARZEŃ I CELÓW, NIE TYLKO W BRANŻY CHEMICZNEJ

Blik

BLIK ZAPROPONOWAŁ POLAKOM NAJSZYBSZY SPOSÓB NA REALNĄ POMOC NAPADNIĘTEMU KRAJOWI

Carlsberg Polska

ZERO NIEODPOWIEDZIALNEJ KONSUMPCJI ALKOHOLU TO CEL, KTÓRY CARLSBERG POLSKA CHCE OSIĄGNĄĆ M.IN. DZIĘKI DZIAŁANIOM EDUKACYJNYM

CEMEX

DZIAŁANIA POMOCOWE CEMEXU NA RZECZ UCHODŹCÓW MAJĄ UMOŻLIWIĆ INTEGRACJĘ Z LOKALNYMI SPOŁECZNOŚCIAMI

DB Schenker

W RAMACH OBCHODÓW 150-LECIA ISTNIENIA FIRMY DB SCHENKER I JEGO PRACOWNICY PRZEZ CAŁY ROK REALIZUJĄ LICZNE PROJEKTY EKOLOGICZNE I SPOŁECZNE, KTÓRE KSZTAŁTUJĄ ZRÓWNOWAŻONĄ PRZYSZŁOŚĆ I ŁĄCZĄ LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE

Deloitte

UTWORZONA PRZED ROKIEM FUNDACJA DELOITTE PRZESZŁA PRZYSPIESZONY KURS DZIAŁANIA, WSPIERAJĄC UCHODŹCÓW Z UKRAINY

DHL

UNAOCZNIENIE POTENCJALNYCH SKUTKÓW NIEBEZPIECZNEJ JAZDY TO NAJLEPSZY SPOSÓB NA EDUKACJĘ KIEROWCÓW

Famur

DZIĘKI WARSZTATOM „EKOMOCNI” NAJMŁODSI MOGLI PRZEKONAĆ SIĘ, DLACZEGO PRZYRODA JEST TAK WAŻNA I JAK JĄ CHRONIĆ

Gazeta.pl

GAZETA.PL TO JEDYNY PORTAL Z DEKLARACJĄ REDAKCYJNĄ, KTÓRY ZAWSZE ANGAŻUJE SIĘ W WAŻNE SPOŁECZNIE TEMATY

Grupa Polsat Plus

PROŚRODOWISKOWE DZIAŁANIA GRUPY TO ZARÓWNO ROZWIĄZANIA TECHNOLOGICZNE, JAK I PROJEKTY EDUKACYJNE I POPULARYZUJĄCE EKOLOGIĘ

Grupa Raben

ZACIĄGNIĘTY PRZEZ GRUPĘ RABEN KREDYT WPŁYNIE NA JEJ BIZNES, DZIAŁANIA EKOLOGICZNE I WIZERUNEK

Huawei

HUAWEI PONOWNIE ZAPROSIŁ START-UPY DO KONKURSOWYCH ZMAGAŃ, TYM RAZEM NA PROJEKTY ODPOWIADAJĄCE NA WYZWANIA ZWIĄZANE ZE ZMIANAMI KLIMATU

LPP

DZIĘKI PROGRAMOWI „MODA NA LEPSZY START” MŁODZIEŻ Z POMORSKICH DOMÓW I PLACÓWEK DLA DZIECI MOŻE WYRÓWNYWAĆ SWOJE SZANSE I BUDOWAĆ PEWNOŚĆ SIEBIE PRZED STARTEM W DOROSŁOŚĆ

Grupa Lux Med

OD POCZĄTKU INWAZJI ROSJI NA UKRAINĘ I WYBUCHU KRYZYSU HUMANITARNEGO GRUPA LUX MED ODGRYWA BARDZO DUŻĄ ROLĘ WE WSPARCIU DZIAŁAŃ POMOCOWYCH

Nationale-Nederlanden

OD ROKU NATIONALE-NEDERLANDEN WSPIERA DZIAŁANIA SKIEROWANE DO OSÓB ZMAGAJĄCYCH SIĘ Z DEPRESJĄ W ZWIĄZKU Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Papaya Films

OTWIERAMY DRZWI DO BRANŻY TWÓRCZEJ I REKLAMOWEJ

PepsiCo

JESTEŚMY DUMNI, ŻE OSIĄGNĘLIŚMY DOTYCHCZAS ZAŁOŻONE CELE ZWIĄZANE ZE ZRÓWNOWAŻONYM ROZWOJEM I MINIMALIZOWANIEM NASZEGO WPŁYWU NA ŚRODOWISKO NATURALNE

PGE

DZIĘKI DZIAŁANIOM PGE NA RZECZ OCHRONY PTAKÓW, W TYM BOCIANÓW I SOKOŁÓW, SĄ ONE BEZPIECZNIEJSZE, A ICH ZWYCZAJE LEPIEJ ZNANE

Poczta Polska

POCZTA POLSKA WSPARŁA NA WIELE SPOSOBÓW NIE TYLKO UKRAIŃCÓW W ICH KRAJU I W POLSCE, ALE I ICH INSTYTUCJE

Provident

STWORZYLIŚMY MIEJSCE, W KTÓRYM UCHODŹCZYNIE Z UKRAINY ZNAJDUJĄ BEZPIECZNE SCHRONIENIE I WSPARCIE

Ringier Axel Springer

WSPIERAMY BIZNES EKSPERCKĄ WIEDZĄ O TYM, JAK OSIĄGNĄĆ NEUTRALNOŚĆ KLIMATYCZNĄ

ERGO Hestia

DZIĘKI KONKURSOWI NA NAJLEPSZĄ KSIĄŻKĘ DLA DZIECI I MŁODZIEŻY ZYSKUJĄ I MŁODZI CZYTELNICY, I PISZĄCY DLA NICH TWÓRCY

Stena Recycling

DZIĘKI KONKURSOWI NA LIDERA GOSPODARKI OBIEGU ZAMKNIĘTEGO FIRMY I SPOŁECZEŃSTWO UCZĄ SIĘ NOWEGO PODEJŚCIA DO SUROWCÓW, PRODUKTÓW I ICH WYKORZYSTANIA

Żabka

W ORGANIZACJĘ POMOCY DLA OSÓB DOTKNIĘTYCH WOJNĄ W UKRAINIE ZAANGAŻOWAŁA SIĘ ZARÓWNO GRUPA ŻABKA JAKO ORGANIZACJA, JAK I JEJ PRACOWNICY, FRANCZYZOBIORCY I KLIENCI SKLEPÓW